Dr. Lakatos Péter LL.M.

Irodavezető Partner

A kemény tárgyalófélként és peres jogászként ismert Dr. Lakatos Péter egyike a magyar jogi szakma legtapasztaltabb szakembereinek.

Bemutatkozás

Dr. Lakatos Péter LL.M.

A csoportot vezető Dr. Lakatos Péter változatlanul az egyik vezető telekommunikációs ügyvéd Magyarországon, aki az ágazat vezető cégeinek ad tanácsokat

Chambers Europe

Szakmai tapasztalatok

A kemény tárgyalófélként és peres jogászként ismert Dr. Lakatos Péter egyike a magyar jogi szakma legtapasztaltabb szakembereinek. A magyar telekommunikáció, média és technológia szektor vezető jogászaként a szabályozott iparágakat érintő témákban is keresett jogi szakértő. 

Alapítása óta az iroda vezető partnere a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Irodának. Korábban, 2006-tól a Clifford Chance nemzetközi ügyvédi irodahálózat budapesti irodavezetője tisztét töltötte be. 1996-ban vált a Clifford Chance partnerévé. 

Az elmúlt két évtizedben aktív szerepe volt a magyarországi távközlési iparág nagyarányú fejlesztési, majd a szabályozási, liberalizációs és az azt követő piaci konszolidációs szakaszaiban. Európa legnagyobb távközlési szolgáltatóit képviselte Magyarországon. 

Jogi szakértőként részt vett Magyarország EU-s csatlakozási folyamatában és a televízió adások digitális átállása jogi kereteinek kialakításában, valamint egyes balkáni államok távközlési szabályozási problémáinak rendezésében.

2010-2013 között a Magyarországon működő Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Átláthatósági Bizottságának elnökeként vett részt az átláthatóbb magyarországi vállalatirányítás kultúrájának fejlesztésében. 

Meggyőződése, hogy az informatikai képesség fejlesztése a modern versenyképesség feltétele az ügyvédi szakmában is, jelenleg is számos informatikai projektet vezet. Ügyvédi tevékenységén kívül zonoraművészként is ismerhetjük, számos hazai jogász rendezvényen lépett fel.

Három évtizedes kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként a „Kiváló Ügyvéd” kitüntető díjat vehette át a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségétől 2021. novemberében.

Kapcsolódó hírek

Minden hír