Dr. Köves Péter az “Ügyvédségért - Pro Collegio Advocatorum” díj kitüntetettje

Dr. Köves Péter az “Ügyvédségért - Pro Collegio Advocatorum” díj kitüntetettje

Örömmel adjuk hírül, hogy alapító és szenior partnerünk, Dr. Köves Péter „Az ügyvédségért - Pro Collegio Advocatorum” kitüntető díjat vehette át a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségétől 2019. november 23.-án. A kamara ezt a díjat azon személynek adományozza, aki példamutató ügyvédi közéleti tevékenységével juttatta kifejezésre az ügyvédség melletti elkötelezettségét.

A Budapesti Ügyvédi Kamara 2004-ben Eötvös Károly díjat, míg a Magyar Ügyvédi Kamara 2006-ban Kiváló Ügyvéd kitüntetést és 2009-ben az Osztrák Köztársaság Elnöke „Nagy Érdemkereszt” kitüntetést adományozott Péter részére, aki ezenkívül tulajdonosa az Orosz Föderáció Ügyvédi Kamarája és a Lengyel Ügyvédi Kamara legmagasabb díjának is.

Dr. Köves Péter a 2000-es évek óta vesz részt aktívan a nemzetközi ügyvédi közéletben. 2002 óta a Magyar Ügyvédi Kamara az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsához (CCBE) rendelt delegációjának tagja, és 2004 óta képviseli a Magyar Ügyvédi Kamarát az International Bar Association (IBA) Tanácsában.

2008-ban dr. Köves Pétert az európai ügyvédi kamarák ernyőszervezete, az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsa (CCBE) a 2014-2017-ben csatlakozott 12 ország ügyvédi kamaráinak képviselői közül elsőként, a szervezet elnökévé választotta. 2012-től kezdődően dr. Köves Péter a világ legnagyobb ügyvédi szervezete, az IBA Kamarai Divíziójában (Bar Issues Commission) több fontos tisztséget töltött be, majd 2019-ben a világ 196 ügyvédi kamaráját képviselő IBA Kamarai Divízió elnökévé, és egyben az IBA Ügyvezetése tagjává választották.

Dr. Köves Péter elmondta, hogy: „Örömömre szolgál, hogy országos és nemzetközi jogi és közéleti munkásságom elismerést nyert ezzel a díjjal is. A jogi környezet folyamatos reformja, új jogi megoldások meghonosítása és a jövő generációjának mentorálása mindig is a prioritásaim közé tartoztak.”

Péter jogi tanácsadóként fontos szerepet töltött be a korszerű pénzügyi megoldások magyar piaci körülmények között történő bevezetésében. Egyik úttörője az összetett és strukturált pénzügyi jogi technikák, elsősorban a PPP és a projektfinanszírozás magyarországi bevezetésének, amiért a Gazdasági és Közlekedési Miniszter is kitüntetésben részesítette. Több angol nyelvű pénzügyi- és bankjogi szakkönyv társszerzője és a mai napig egyetlen Magyarországon megjelent PPP-kézikönyv szerkesztője. Az általa megálmodott irodában, a partnerek és csoportvezető ügyvédek java része a Lakatos, Köves és Társainál kezdte ügyvédi pályafutását tíz, húsz, harminc évvel ezelőtt, ami nemcsak nemzetközi ügyvédi irodai környezetben példátlan mutató napjainkban.

Szeretettel gratulálunk Péternek és további sok sikert kívánunk!

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek