Az LKT sorban másodszor nyeri meg a két éve futó az “Év Ügylete Magyarországon” díjat

Az LKT sorban másodszor nyeri meg a két éve futó az “Év Ügylete Magyarországon” díjat

A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda (LKT) nyerte meg a CEE Legal Matters díjkiosztó gálán az “Év Ügylete Magyarország” díjat a 2018. év vonatkozásában a Vodafone képviseletében a Liberty Global csoport érdekeltségeinek felvásárlása kapcsán Németország, a Cseh Köztársaság, Magyarország és Románia területén. A Vodafone globális képviseletében a londoni székhelyű Slaughter and May, magyarországi jogi képviselőjeként az LKT járt el az akvizíció valamennyi magyarországi jogi vonatkozását illetően. 2017-ben az LKT a Waberer’s tőzsdei bevezetésével nyerte el az “Év Ügylete Magyarország” díjat.

A nyertes magyar tranzakció ügyértéke 18.4 milliárd euro volt, és ezzel a felvásárlással a Vodafone Európa vezető új generációs hálózattulajdonosává vált 54 millió kábel/optikai „on-net” hozzáféréssel és összességében 110 milliós nagyságrendű lakossági és üzleti új generációs hálózati eléréssel, ideértve a nagykereskedelmi megállapodásokat is.

A díjkiosztó gálát március 28-án a Marriott Hotel Budapestben tartották közép-kelet európai és londoni jogászok részvételével. A varázslatos zenei aláfestésről az LKT irodavezető ügyvédje, Dr. Lakatos Péter gondoskodott kétzongorás játékkal Vitéz Esze Jenő, sokszorosan kitüntetett zeneszerző és zenetanár kíséretében.

“A Vodafone ügylet jelentősége mellett nem tudott elmenni a két panelből álló zsűri egyik tagozata sem, és a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Irodának kulcsszerepe volt az ügy sikerre vitelében...” - mondta David Stuckey, a CEE Legal Matters vezető szerkesztője. “Örömünkre szolgál, hogy a zsűri elismerte a tranzakció súlyát és különösen, hogy Lakatos Péter személyesen jelen tudott jenni a díjátadón. Reméljük, hogy az elkövetkező években sok hasonló példa lesz erre.”

“Valódi megtiszteltetés, hogy ezt a csodálatos díjat immáron második alkalommal nyerjük el egy ilyen kompetetív környezetben...” -  kommentálta Lakatos Péter. "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen jelentős piaci szereplőt képviselhettünk a Slaughter and May oldalán ebben az európai telekommunikációs piacot meghatározó, stratégiai jelentőségű ügyletben...” - tette hozzá Sólyom Iván.

Az LKT jogász csapatát a díjazott ügyletben dr. Lakatos Péter, irodavezető ügyvéd, valamint dr. Sólyom Iván, az LKT telekommunikációs, antitröszt és versenyjogi partnere vezették.

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek