Portfolio Property Investment Forum 2020: Az LKT képviselte az „Év Irodabérleti Tranzakciója” díjat kapott ügyletben a Vodafone cégcsoportot: Budapest ONE irodapark- Fejlesztő: Futureal - Ügyfél: Vodafone - UPC – 14 140 m2

Portfolio Property Investment Forum 2020: Az LKT képviselte az „Év Irodabérleti Tranzakciója” díjat...

A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda (“LKT”) képviselte a Vodafone-UPC cégcsoportot az új székházával kapcsolatos bérleti tranzakció során, amely ügylet az Év Irodabérleti Tranzakciója díjat nyerte el a Portfolio által immár tizenegyedik alkalommal megrendezett, az idén rendhagyó formában, online közönség előtt lezajlott Property Investment Forumon.

A Vodafone Magyarország tavaly augusztusban jelentette be a UPC Magyarország felvásárlását, majd 2020. április elsején végbement a két vállalat jogi összeolvadása is, amely tranzakció során Magyarországon az LKT képviselte a Vodafone-t, aki ezzel a felvásárlással Európa vezető új generációs hálózattulajdonosává vált 54 millió kábel/optikai „on-net” hozzáféréssel és összességében 110 milliós nagyságrendű lakossági és üzleti új generációs hálózati eléréssel. Az egyesülés következő állomásaként a budapesti székházakban dolgozók 2022 októberétől egy közös, a Budapest ONE irodaparkban található épületbe költöznek át.

Az új, 14 140 m2 területű irodaházat energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel, és a parkolóházban elektromos autótöltők is lesznek. Emellett a dolgozók rendelkezésére áll majd többek között multifunkciós közösségi szoba, tusolóval felszerelt kerékpártároló, az épület tetején lévő panorámás futópálya, és az irodapark belsejében található félhektárnyi nyitott köztér is. Az új székhely kiválasztásánál az elhelyezkedés is kiemelt szempont volt, hiszen a Budapest ONE Őrmezőn, Magyarország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot összekötő közlekedési csomópontjában helyezkedik el, amely a belvárosból is rövid idő alatt elérhető (Kelenföldi pályaudvar, 4-es metró, 1-es villamos és számos buszjárat, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakasza találkozásánál).

“Valódi megtiszteltetés, hogy a 2019-es ” Év Befektetési Tranzakciója” díjazottja után (*GLL képviselete a Roosewelt irodaház eladása kapcsán - a szerk.) - sorban második alkalommal is olyan ügyben képviselhettük egyik jelentős ügyfelünket, amely a magyar ingatlanpiac legmeghatározóbb éves szakmai eseményén díjat kapott egy igen kompetitív környezetben” – kommentálta Ungár Attila, az LKT ingatlanjogi partnere.

Az LKT jogi csapatát a díjazott ügyletben dr. Ungár Attila, ingatlanjogi partner, valamint dr. Hegyi Ágnes, szenior ingatlan jogász vezették.

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek