Nemzeti moratórium a magyarországi hiteltörlesztéseken

Nemzeti moratórium a magyarországi hiteltörlesztéseken

A COVID19 vírus gazdasági hatásainak kezelésére adott válaszlépések részeként Magyarország Kormánya moratóriumot hirdetett valamennyi fennálló kereskedelmi hitelszerződés szerinti törlesztés vonatkozásában (ideértve a kölcsönöket és a pénzügyi lízingeket, mind a gazdasági társaságokat, mind a magánszemélyeket illetően, 2020. december 31-ig. A moratórium kiterjed a szerződést biztosító mellékkötelezettségekre (mint kezesség, garancia és biztosítéki szerződések). A Kormány meghosszabíthatja a fizetési haladék időtartamát, ha a körülmények ezt szükségessé teszik. A moratórium által érintett szerződések futamideje a jogszabály erejénél fogva a moratorium időtartamával megegyező időtartammal meghosszabbodik.

Amennyiben Önt, vagy üzleti tevékenységét a moratórium érinti, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Mestyán Szabolcs
John Fenemore

Fazakas Balázs

Rokob Balázs

Ábrahám Ágnes
        

Üdvözlettel,

John Fenemore & Mestyán Szabolcs

A vonatkozó hírlevelünk angol nyelven letölthető itt.

Mi, a Lakatos Köves és Társai Ügyvédi Irodánál folyamatos és naprakész tájékoztatást nyújtunk ügyfeleink és partnereink számára jogi tematikus hírleveleinkkel a COVID19 helyzet alakulásának megfelelően. Amennyiben szeretne aktuális hírleveleinkről tájékoztatást kapni, kérjük küldjön nekünk egy e-mailt a subscribe@lakatoskoves.hu e-mail címre.

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek