Az LKT képviselte az Indotek csoportot az OBA történetében legelső alkalommal előforduló, nem teljesítő követeléscsomag értékesítése kapcsán

Az LKT képviselte az Indotek csoportot az OBA történetében legelső alkalommal előforduló, nem teljes...

Az LKT képviselte a Hungarian Real Estate Financing Zrt.-t (Indotek csoport) az OBA történetében legelső alkalommal előforduló, nem teljesítő követeléscsomag értékesítése kapcsán. Ezzel a komplex és úttörő ügylettel az Indotek csoport megvásárolta az OBA 11 hazai hitelintézettel szembeni, felszámolási eljárásában fennálló követelését egy állami tender keretein beül.

Dr. Sólyom Iván, az LKT vállalatfelvásárlási és versenyjogi partnere elmondta: "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nyertes pályázóként egy ilyen jelentős piaci szereplőt képviselhettünk ebben a példa nélkül álló, magyarországi nem teljesítő hitelpiacot meghatározó stratégiai jelentőségű ügyletben.”

Dr. Mestyán Szabolcs, az LKT bank és tőkepiaci partnere hozzátette, hogy „Ez a rendkívüli ügylet nemcsak az első a maga nemében, hanem egyúttal a valaha volt legnagyobb nem teljesítő hitelportfolió adásvétel is a magyar piacon. Jogi szempontból nem egy sztenderd követelésvásárlásról beszélünk, mivel az OBA felszámolás alatt álló hitelintézetekkel szembeni követelései képezték az ügylet tárgyát, amely követelésekért az OBA a betétesek felé helyt állt. A cél az volt, hogy a vevőre átszálljanak az OBA-t a jogszabályok alapján megillető jogok egy felszámolási eljárásban (úgymint kielégítési rangsor beli hely), amely miatt dedikált és rendkívül specifikus, a felszámolási jog beható elemzésén alapuló, a piacon korábban nem használt kreatív jogi megoldásokra volt szükség a jogi átvilágítás és a tranzakciós dokumentumcsomag szerkesztése során.”

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek