Az LKT jogi támogatásával 2018. április 3-án lezárult a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. („WSZL”) kisebbségi tulajdonrészének kivásárlása

Az LKT jogi támogatásával 2018. április 3-án lezárult a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. („WSZL”)...

Ismét a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda („LKT”) képviselte Európa vezető fuvarozó nagyvállalatát, a WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt.-t („Waberer’s”) egy újabb stratégiai jelentőségű ügyletben, melynek során a szerkezeti egyszerűsítés és hatékony regionális terjeszkedés jegyében a Waberer’s, mint vevő megállapodott a WSZL 40%-os kisebbségi tulajdonrészének kivásárlásáról Szemerey Lóránd Győző úrral, mint eladóval. A WSZL bonyolítja a Waberer’s szerződéses-logisztikai munkájának jelentős részét, ami a tavalyi évben 17 millió euró felett zárt (EBIDTA), amely a Waberer’s Csoport teljes bevételének kb. 21%-át teszi ki.

Az LKT korábban jogi tanácsot nyújtott a Waberer’s első nyilvános részvénykibocsátásának magyar jogi vonatkozásaival kapcsolatban. Dr. Lakatos Péter irodavezető partner elmondta, hogy: "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen jelentős piaci szereplőt képviselhettünk újfent egy stratégiai jelentőségű ügyletben. Bízunk benne, hogy az átláthatóság növelése mellett ez a változás értéknövelő hatású is lesz a Waberer’s részvényesei számára."

Az LKT eladót segítő jogász csapatát dr. Lakatos Péter, irodavezető ügyvéd, valamint dr. Fazakas Balázs szenior ügyvéd képviselték.

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek