Az LKT "Év Ügylete” Díjat nyert

Az LKT "Év Ügylete” Díjat nyert

Örömmel adjuk hírül, hogy a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda (LKT) egyik 2021-es tranzakciója, melynek során a Nomad Foods cégcsoportot, mint a Fortenova's Frozen Food Business vevőjét képviselte, elnyerte (1) a CEE Év Jogügylete Díjat, valamint (2) az “Év Jogügylete Boszniában” és (3) az “Év Jogügylete Horvátországban” Díjakat, melyeket a CEE Legal Matters (CEELM) Dealer’s Choice találkozó és a Deal of the Year Awards Banquet rendezvény keretében vehettünk át 2022 április 5-én, számos kelet-közép-európai és londoni jogász részvételével.

Az LKT a számos joghatóságot érintő ügylet magyarországi vonatkozásai tekintetében végzett munkájáért kapta a díjat.

Az LKT korábban a 2018. év vonatkozásában a Vodafone képviseletében a Liberty Global cégcsoport felvásárlása kapcsán végzett munkájával és 2017-ben a Waberer’s tőzsdei bevezetésével nyerte el az “Év Ügylete Magyarország” díjat, illetve a díj ötéves történetének minden más évében is rövid listára került.

A CEELM szerint: “Ez az idei év a díjátadó történetének legnagyobb versenye volt, a zsűri rekord számú nevezés közül választotta ki a legjobbakat, ami tovább emeli a győzelem értékét.” A CEE Legal Matters vezető szerkesztője, Radu Cotarcea hozzátette: “A CEE Legal Matters Deal of the Year Awards az ötéves története során az idei évben kapta a legtöbb pályázatot – 319 beadvány érkezett 108 jogi irodától – ami hűen tükrözi a növekedést és emelkedést a külső nehezítő körülmények ellenére.”

Az LKT jogi csapatát vezető dr. Sólyom Iván elmondta: “Valódi megtisztelés, hogy ebben a csodálatos díjban részesülhettünk ilyen kiváló mezőnyben immáron harmadik alkalommal és külön öröm, hogy az ügylet egymagában három díjat is kapott. Ez az ügylet lehetővé tette a Nomad számára, hogy belépjen közép - kelet- és dél-európai piacokra, ideértve Bosznia Hercegovinát, Horvátországot, Magyarországot, Kosovot, Montenegrót, Észak-Macedóniát, Szerbiát, és Szlovéniát. Boldogok vagyunk, hogy a zsűri felismerte az ügylet jelentőségét, és hogy egy ilyen jelentős piaci szereplőt képviselhettünk egy stratégiai jelentőségű ügyletben.”

Az LKT csapatát Sólyom Iván, az LKT Társasági Jogi és M&A Csoportjának vezető partnere vezette és az ügyön dolgoztak dr. Tóth György, ügyvéd és dr. Schóber Soma ügyvédjelölt is.

Gratulációinkat küldjük az ügyön dolgozó ügyvéd kollégáinknak is, ideértve a BDK Advokati (Szerbia),a Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka (Horvátország), a Polenak (Észak-Macedónia), a ŠELIH & PARTNERJI Law Firm (Szlovénia) és a KALO & ASSOCIATES Ügyvédi Irodákat (Kosovo), illetve a Norton Rose Fulbright Ügyvédi Irodát, mint a tranzakciót összehangoló vezető nemzetközi irodát.

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek