A Vodafone megvásárolja a Liberty Global csoport magyarországi érdekeltségét az LKT jogi támogatásával

A Vodafone megvásárolja a Liberty Global csoport magyarországi érdekeltségét az LKT jogi támogatásáv...

Május 9-én a Vodafone közzétette, hogy megvásárolja a Liberty Global csoport érdekeltségeit Németország, a Cseh Köztársaság, Magyarország és Románia területén 18.4 milliárd euro tranzakciós vételáron. Az ügylet versenyhatósági jóváhagyást igényel, amelynek beszerzését követően a zárás 2019 közepére várható. A Vodafone globális képviseletében a londoni székhelyű Slaughter and May, magyarországi jogi képviselőjeként a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda (“LKT”) jár el az akvizíció valamennyi magyarországi jogi vonatkozását illetően.

Ezzel a tranzakcióval a Vodafone Európa vezető új generációs hálózattulajdonosává válik 54 millió kábel/optikai „on-net” hozzáféréssel és összességében 110 milliós nagyságrendű lakossági és üzleti új generációs hálózati eléréssel, ideértve a nagykereskedelmi megállapodásokat is.

Dr. Sólyom Iván, az LKT telekommunikációs, antitröszt és versenyjogi partnere elmondta, hogy: "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen jelentős piaci szereplőt képviselhettünk a Slaughter and May oldalán ebben az európai telekommunikációs piacot meghatározó stratégiai jelentőségű ügyletben.”

Az LKT Vodafone-t segítő jogász csapatának főbb tagjai dr. Sólyom Iván partner, dr. Lakatos Péter, irodavezető ügyvéd, valamint dr. Tóth György és dr. Mándoki Adrienn voltak.

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek