Az LKT képviselte az INNObyte csoportot, mint eladót a tőzsdén jegyzett IT társaság, a 4iG Nyrt. többségi tulajdonszerzése kapcsán

Az LKT képviselte az INNObyte csoportot, mint eladót a tőzsdén jegyzett  IT társaság, a 4iG Nyrt. tö...

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyét követően múlt héten zárt az a nagyszabású vállaltfelvásárlási tranzakció, melynek során a 4iG többségi tulajdont szerzett a az INNObyte Zrt.-ben és leányvállalatában, az Innoware Kft. –ben. Az ügylet során az LKT képviselte az innovatív szoftverfejlesztő vállalatcsoport INNObytot, aki a contact center szolgáltatások, az üzleti intelligencia, tesztautomatizáció, mesterséges intelligencia-fejlesztés, illetve az adatbázis megoldások specialistája. A vállalat megrendelései elsősorban a telekommunikáció, az autóipar, az egészségügy, az agrárinformatika, közigazgatás, pénzügyi és banki informatika, valamint az egyházi digitalizáció területéről származnak. Az INNObyte társaságainak tavalyi évi együttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot.

Dr. Máttyus Ádám
, az LKT társasági jogi csoportjának partnere elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen stratégiai piaci szereplőt képviselhettünk ebben az összetett tranzakcióban, amely részben részvénycserén alapult és a felek hosszútávú együttműködési szándékára épült. Az INNObyte csoport egyik tulajdonosa a 4iG Igazgatóságának tagja lett és a társaság alapító okirata részletesen szabályozza az együttműködés kereteit. Véleményem szerint ez egy mindkét fél számára nyertes tranzakció volt és ez a tranzakció zárás jó példa arra, hogy nehéz időszakok alatt is lehetséges kiváló projekteket véghezvinni."

További hírek

Minden hír

Kapcsolódó ügyvédek