Szakterületek

"Jó szakértők, akikkel mindig elégedettek vagyunk " Ügyfél/IFLR1000

Fogyasztóvédelmi jog

A Lakatos, Köves és Társai az egyedüli olyan ügyvédi iroda Magyarországon, amely speciális szaktudással rendelkezik a fogyasztóvédelem terén. Magyarországon a fogyasztóvédelem még az EU-ban szokásosnál is keményebb: a jogi elvárások sok esetben nehezen értelmezhetőek, a jogsértéseket komoly bírságokkal büntetik, miközben erősödik a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos tudatosság. Szakértelmünket azoknak a cégeknek ajánljuk, akik kevesebbet akarnak költeni bírságokra és inkább elkerülnék a hatóságokkal folytatott vitákat, pereket.

A fogyasztóvédelem mint önálló gyakorlat a cégünk innovatív, Magyarországon egyedülállónak számító megoldása. Dr. Nagy Andrea, a témáért felelős csoportvezető ügyvéd, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztályának korábbi vezetője, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem tanára, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint az ELTE jogi karának előadója.

Megbízóink elsősorban az általános szerződési feltételek és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok kapcsán fordulnak hozzánk, de hatékony segítséget nyújtunk a minőségvédelmi megfelelőség-biztosítás (szavatosság, jótállás és reklamációkezelés), a fogyasztói tájékoztatás, a termékbiztonsági elvárások és a reklámok, promóciós anyagok megfelelőség-biztosítása területein is. Minden ágazat minden szereplőjével együttműködünk, a klasszikusan és online működő kiskereskedelemtől a gyártó cégeken át a pénzügyi szervezetekig. Ügyfeleink érdekében kifejezetten a prevencióra fektetjük a hangsúlyt, de ha már sor került hatósági elmarasztalásra, a fellebbezés, illetőleg bírósági felülvizsgálat során jogi képviselet ellátása révén segítünk minimalizálni a szankciókat.

Vissza