Hírek

"Jó szakértők, akikkel mindig elégedettek vagyunk " Ügyfél/IFLR1000
  • Suez, RWE, Magyar Telekom cégeladások: irodánk segítette az eladókat

    A francia Suez Environnement és a német RWE a Fővárosi Vízművet adta el a Fővárosi Önkormányzatnak, 15,1 milliárd forint (52,3 millió euró) értékben. Az eladásra egy elhúzódó folyamat részeként került sor, amelyben a főváros és a Suez/RWE az együttműködési megállapodás teljesítéséről és a befektetők távozásának feltételeiről vitatkozott. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda mind a vita, mind a tranzakció során jogi tanácsokkal segítette a francia és a német céget.

    A Magyar Telekom egyik leányvállalatát, a Pro-M Zrt-t adta el a magyar államnak 20 milliárd forintért (63 millió euróért). A Pro-M Zrt biztosítja a mentők és a fegyveres erők zártkörű kommunikációs rendszerének működtetését. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda az eladásról szóló tárgyalások és a tranzakció véglegesítése során segítette a Pro-M Zrt-t.

    A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda képviseli a Suez Environnementet a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ellen folyó perben, amelynek tárgya a helyi vízmű tulajdonjogának 2010-es önkormányzati átvétele. A pereskedés a közel múltban Bécsben bíróságon kívüli megegyezéssel zárult.

    A nemzetközi jogi piacon húsz éve aktív Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda a gazdálkodó szervezetek, illetve az állami és önkormányzati intézmények között folyó viták kezelésére hozta létre Befektető védelmi szolgáltatását, amelyet egyre nagyobb számban vesznek igénybe külföldi és magyar cégek.

Vissza