Hírek

"Kitűnő képességekkel bíró, jól vezetett iroda" Chambers Europe
 • Kínai üzletembereknek tartott fórumot az LKT

  Az LKT három partnere – Lakatos PéterKöves Péter és Richard Lock – a magyar befektetési lehetőségekről tájékoztatta a Magyarország iránt érdelődő befektetőket Sanghajban, március végén.

  A partnerek a Cheung Kong Graduate School of Managementben (CKGSM) tartottak előadást, amelyben a magyar befektetési lehetőségekről beszéltek, megemlítve a kínai befektetők számára érdekes ágazatokat és az elmúlt húsz évben Magyarországon befektető ázsiai cégek tapasztalatait. A sanghaji magyar kereskedelmi konzul a befektetőknek szóló kedvezményekről és ösztönzőkről beszélt.

  A jelenlévő befektetők, tanácsadók kérdései alapján több érdekes témát is megbeszéltek a résztvevők:

  • Kínában érdeklődnek Magyarország és a közép-európai térség mint befektetési célpont iránt, az érdeklődés pedig széleskörű: a mezőgazdasági termékektől az infrastruktúrán át a turizmusig
  • Magyarország elhelyezkedése miatt érdekes lehet az új kínai Ezüstút kialakítása tekintetében
  • Problémát jelenthet, hogy a közép-európai országok mérete és így a befektetési célpontok mérete is kicsi
  • Inkáb termékeket vásárolnának Magyarországról, mint magyar vállalatokat

  Az LKT partnerei számos sanghaji ügyvédi irodával és vállalattal is megbeszélést tartottak Sanghajban.

  Az eseményt Irodánkkal együttműködésben a CKGSM, a China Goes Global Think Tank és a Zhong Lun Law Firm szervezte Magyarország Sanghaji Főkonzulátusával együtt.

  "A 21. században egy a miénkhez hasonlóan magát valóban nemzetközi ügyvédi irodaként definiáló cégnek kiemelt hangsúlyt kell fektetnie az ázsiai piacok azon kulcsszereplőivel való kapcsolatépítésre, akik nyitottak a közép-kelet-európai befektetési lehetőségekre" – véli Lakatos Péter, a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.

  Amennyiben szeretne egy példányt szakterületeinket és szolgáltatási profilunkat bemutató vállalati brosúránkból magyar, angol, kínai vagy japán nyelven, jelezze Turján Dórának a dora.turjan@lakatoskoves.hu email címen.

Vissza