Hírek

"Az ügyfelek nagyra értékelik az iroda átlátható számlázási gyakorlatát" Legal 500
 • Dr. Köves Péter az “Ügyvédségért - Pro Collegio Advocatorum” díj kitüntetettje

  Örömmel adjuk hírül, hogy alapító és szenior partnerünk, Dr. Köves Péter „Az ügyvédségért - Pro Collegio Advocatorum” kitüntető díjat vehette át a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségétől 2019. november 23.-án. A kamara ezt a díjat azon személynek adományozza, aki példamutató ügyvédi közéleti tevékenységével juttatta kifejezésre az ügyvédség melletti elkötelezettségét.

  A Budapesti Ügyvédi Kamara 2004-ben Eötvös Károly díjat, míg a Magyar Ügyvédi Kamara 2006-ban Kiváló Ügyvéd kitüntetést és 2009-ben az Osztrák Köztársaság Elnöke „Nagy Érdemkereszt” kitüntetést adományozott Péter részére, aki ezenkívül tulajdonosa az Orosz Föderáció Ügyvédi Kamarája és a Lengyel Ügyvédi Kamara legmagasabb díjának is.

  Dr. Köves Péter a 2000-es évek óta vesz részt aktívan a nemzetközi ügyvédi közéletben. 2002 óta a Magyar Ügyvédi Kamara az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsához (CCBE) rendelt delegációjának tagja, és 2004 óta képviseli a Magyar Ügyvédi Kamarát az International Bar Association (IBA) Tanácsában.

  2008-ban dr. Köves Pétert az európai ügyvédi kamarák ernyőszervezete, az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsa (CCBE) a 2014-2017-ben csatlakozott 12 ország ügyvédi kamaráinak képviselői közül elsőként, a szervezet elnökévé választotta. 2012-től kezdődően dr. Köves Péter a világ legnagyobb ügyvédi szervezete, az IBA Kamarai Divíziójában (Bar Issues Commission) több fontos tisztséget töltött be, majd 2019-ben a világ 196 ügyvédi kamaráját képviselő IBA Kamarai Divízió elnökévé, és egyben az IBA Ügyvezetése tagjává választották.

  Dr. Köves Péter elmondta, hogy: „Örömömre szolgál, hogy országos és nemzetközi jogi és közéleti munkásságom elismerést nyert ezzel a díjjal is. A jogi környezet folyamatos reformja, új jogi megoldások meghonosítása és a jövő generációjának mentorálása mindig is a prioritásaim közé tartoztak.”

  Péter jogi tanácsadóként fontos szerepet töltött be a korszerű pénzügyi megoldások magyar piaci körülmények között történő bevezetésében. Egyik úttörője az összetett és strukturált pénzügyi jogi technikák, elsősorban a PPP és a projektfinanszírozás magyarországi bevezetésének, amiért a Gazdasági és Közlekedési Miniszter is kitüntetésben részesítette. Több angol nyelvű pénzügyi- és bankjogi szakkönyv társszerzője és a mai napig egyetlen Magyarországon megjelent PPP-kézikönyv szerkesztője. Az általa megálmodott irodában, a partnerek és csoportvezető ügyvédek java része a Lakatos, Köves és Társainál kezdte ügyvédi pályafutását tíz, húsz, harminc évvel ezelőtt, ami nemcsak nemzetközi ügyvédi irodai környezetben példátlan mutató napjainkban.

  Szeretettel gratulálunk Péternek és további sok sikert kívánunk!

Vissza