Hírek

"Az ügyfelek nagyra értékelik az iroda átlátható számlázási gyakorlatát" Legal 500
 • Sikeres IPO – Az LKT magyar jogi tanácsot nyújtott a Mid Europa Partnersnek a Waberer’s International Nyrt. első nyilvános részvénykibocsátásával (IPO) kapcsolatban

  Sikeres IPO – A Lakatos, Köves és Társai, Magyarország egyik vezető ügyvédi irodája magyar jogi tanácsot nyújtott a Mid Europa Partnersnek az egyik legnagyobb európai szállítmányozási és logisztikai cég, a Waberer’s International Nyrt. első nyilvános részvénykibocsátásával (IPO) kapcsolatban.

  A Lakatos, Köves és Társai (LKT) jogi tanácsot nyújtott a Mid Europa Partnersnek a Waberer’s International Nyrt. (Waberer’s) első nyilvános részvénykibocsátásának magyar jogi vonatkozásaival kapcsolatban. A Mid Europa Partners nemzetközi jogi tanácsadója a White & Case londoni és prágai irodái voltak.

  A WABERER’S részvényekkel történő kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén 2017. július 6-án kezdődött a Prémium kategóriában. A megközelítőleg 90 milliárd forintos piaci kapitalizációval a WABERER’S a hatodik legnagyobb cég lett a Budapesti Értéktőzsdén. A WABERER’S első nyilvános részvénykibocsátása az elmúlt több mint egy évtized legnagyobb IPO-ja Magyarországon.

  Az LKT jogász csapatát Dr. Lakatos Péter (irodavezető partner), Dr. Rahóty Pál (vezető ügyvéd), Dr. Fazakas Balázs, Dr. Zalán-Lipák Judit, Dr. Kántor Balázs és Dr. Rátz Gyula (ügyvédek) alkották, akik az IPO folyamat minden magyar jogi aspektusát illetően tanácsadást nyújtottak, beleértve a tőzsdei tájékoztató elkészítésével kapcsolatos tanácsadást, valamint a közreműködést a felügyeleti jóváhagyási és a tőzsdei bevezetési folyamatokban.

  Dr. Lakatos Péter, az LKT irodavezető partnere:

  „Büszkék vagyunk rá, hogy közreműködhettünk a Waberer’s részvények sikeres tőzsdei bevezetésében. Örömünkre szolgál, hogy hozzájárultunk a magyar szabályozói környezet és gyakorlat továbbfejlesztéséhez annak érdekében, hogy lehetővé tegyük a közelmúltban kidolgozott nemzetközi piaci megoldások bevezetését a budapesti piacra. Jogászaink kitartó munkájának köszönhetően minden jogi folyamat időben megtörtént ebben az összetett és időérzékeny tőkepiaci projektben.

  Bízom abban, hogy nem kell majd ismét több mint tíz évet várni arra, hogy a magyar tőkepiac jelentős új taggal bővüljön és a Waberer’s tőzsdei bevezetésének sikerén felbuzdulva a közeljövőben több más ügyfelet is tudunk tanácsadóként segíteni a tőzsdére lépése során a jelen ügyben megszerzett unikális tapasztalatunk alapján.”

  A White & Case IPO csapatát Peter Hudec (partner), Philip Broke (partner), Ian Clark (partner), illetve Erik Illmann és Eva Svoboda (ügyvédek) alkották.

  Kapcsolat

  Dr. Lakatos Péter, Irodavezető partner
  T: +36 1 429 1300
  E: peter.lakatos@lakatoskoves.hu

Vissza