Hírek

"Jó szakértők, akikkel mindig elégedettek vagyunk " Ügyfél/IFLR1000
  • A Prologis ingatlanokat vásárolt meg Budapesten

    A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda segítette a Prologist a Prologis Park Budapest-Üllő megvásárlásában. A 37 000 négyzetkilométeres épület - melyben egy Auchan bevásárlóközpont is helyet kap - a Budapest Airport és az M0-ás körgyűrű közelében, a városközponttól 30 kilométerre található. A kiemelkedő felszereltségű logisztikai központot teljesen feltöltötték bérlőkkel.

    „A magyar ingatlanpiac túl van a válságon. A hangulat bizakodó, egyre több tranzakció zajlik. A Prologis vásárlás is jelzi a változást, azt, hogy az elmúlt évek krízis-menedzsmentjének vége” – állítja dr. Ungár Attila, a Lakatos, Köves és Társai Ingatlanjogi csoportjának vezetője.

    Az üzletet a 2007 augusztusában létrejött Prologis European Properties Fund/Prologis Európai Ingatlanalap II („PEFP II”) kötötte, mely egyike a Prologis által menedzselt négy európai társas befektetési társaságnak. Az Ingatlanalap 2014. március 31-ei adatok szerint összesen 253 ingatlant birtokolt, melyek 5,9 millió négyzetkilométernyi területet tettek ki és 3,595 millió euró nettó piaci értéket képviseltek.

    A Legal 500 a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda Ingatlanjogi Csoportját a „Legjobb” („Top Tier”) kategóriába sorolta a magyarországi ügyvédi irodák közül.

Vissza