Hírek

"Kitűnő képességekkel bíró, jól vezetett iroda" Chambers Europe
 • A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda támogatja a korrupcióellenes küzdelmet

  A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda csatlakozott a Transparency International  Vállalati Támogatói Fórumához. A vezető magyarországi ügyvédi iroda ugyanis fontosnak tartja, hogy az üzleti élet működése kiszámítható és mindenki számára átlátható legyen.

  A Vállalati Támogatói Fórum célja, hogy a magyarországi vállalatok csatlakozásukkal a nyilvánosság előtt is vállalják a korrupció elleni küzdelmet. A Támogatói Fórum tagjai azok lehetnek, akik kinyilvánítják, hogy saját üzleti tevékenységükben tartózkodnak a korrupciótól, s ehhez olyan belső szabályzatokat, képzési rendszereket, ellenőrzési megoldásokat alkalmaznak, amelyek folyamatosan biztosítják e cél megvalósítását.

  “A világgazdasági versenyben az átláthatatlan gazdasági verseny szereplői egyre rosszabb hatékonysággal teljesítenek, s fokozatosan kiszorulnak a versenyképes és egyre jobban fejlődő országok köréből. Ha az átláthatatlanság intézményesül, s már csak tehetetlenül vonogatjuk miatta a vállunkat, vagy már fel sem idegesít minket, akkor kicsúszik a kezünkből saját sorsunk irányításának a lehetősége” – mondta Dr. Lakatos Péter, az ügyvédi iroda vezetője.

  A magyar és külföldi nagyvállalatok jogi tanácsadójaként működő ügyvédi iroda saját fejlődésének, magas színvonalú munkájának, s erős piaci pozíciójának abban látja zálogát, hogy a kezdetektől fogva hitt a tiszta üzleti kapcsolatok erejében.

  A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda számára kiemelt jelentőségű téma az átlátható üzleti működés erősítése, amelynek fontosságát szem előtt tartva vállalta el Dr. Lakatos Péter az AmCham, az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara Átláthatósági Bizottságának vezetését 2010 és 2013 között. A bizottság elnökeként folyamatos küzdelmet folytatott az átláthatóság erősítéséért, így egy nyilvános korrupció-ellenes AmCham nyilatkozat elfogadásért is. A Transparency International Vállalati Támogatói Fórumába való belépés szervesen következett az ügyvédi iroda eddigi üzleti filozófiájából.

  “A mai közvélekedés szerint mindenki elfogadja a korrupció gyakorlatát. Ez, egyébként, egyáltalán nem igaz. De ebben a légkörben rendkívül fontos, hogy egyre több vállalat tegyen hitet a nyilvánosság előtt, hogy támogatja az átlátható üzleti működés elvét és gyakorlatát” – mondja Dr. Lakatos Péter, a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.

Vissza