Hírek

"Jó szakértők, akikkel mindig elégedettek vagyunk " Ügyfél/IFLR1000
 • A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda prominens társasági jogi és versenyjogi partnerek csatlakozását és partner kinevezést jelent be – 2016. július

  A most csatlakozó, társasági jogra és versenyjogra specializálódott csapat tovább erősíti a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda vezető, független budapesti praxisát.

  A Lakatos, Köves és Társai (LKT) független ügyvédi iroda bejelenti, hogy Máttyus Ádám és Ritter Eszter partnerként csatlakoznak ügyvédi gárdájához a Kinstellar budapesti irodájából. Oláh Tamás ügyvéd szintén a Kinstellartól jön át az LKT-hoz.

  Máttyus Ádám széleskörű társasági jogi/M&A és versenyjogi tapasztalattal érkezik az LKT-hoz, mely szaktudását korábban a Freshfields Bruckhaus Deringernél és a Linklatersnél mélyítette el. Elsősorban általános kereskedelmi jogi tanácsadást nyújt számos Magyarországon is aktív külföldi székhelyű vállalat számára, emellett tranzakciók jogi támogatásában is komoly tapasztalata van. Máttyus Ádám – aki a társasági jogi/M&A szakjogi csoportot vezető Richard Lockhoz csatlakozik partnerként – érkezésével kiteljesedik az LKT eddigi kínálata ezen a szakterületen.

  Ritter Eszter korábban szintén a Freshfields Bruckhaus Deringernél és a Linklatersnél dolgozott. Az elmúlt tizenkét évben multinacionális vállalatokat segített jogi tanácsadással a versenyjog minden területén, kiemelten fókuszálva az antitröszt, a fúziókontroll és az ehhez kapcsolódó peres ügyek területeire. Kiemelkedő szakmai tapasztalata és az ügyfelek üzleti céljai iránti érzékenysége nagymértékben hozzájárul az LKT versenyjogi praxisának jelentős kiteljesítéséhez.

  Máttyus Ádám, Ritter Eszter és Oláh Tamás érkezésével egyidőben az LKT bejelenti Sólyom Iván vezető ügyvéd partnerré való kinevezését, aki 16 éve dolgozik az Irodában és annak elődjében. Sólyom Iván speciális szakterületei a fúziók és felvásárlások, a telekommunikációs és médiajog, valamint a versenyjog különböző területei. Sólyom Iván és Ritter Eszter ezentúl együtt vezetik az LKT versenyjogi praxisát.

  Lakatos Péter, az LKT irodavezető ügyvédje:

  „Nagyon örülünk, hogy Ádám, Eszter és Tamás csatlakoztak hozzánk. Az újonnan csatlakozók mellett szintén rendkívüli örömömre szolgál Sólyom Iván partneri előléptetését bejelenteni.

  Máttyus Ádám szakértelme és ügyfélköre tökéletesen kiegészíti meglévő és folyamatosan növekvő társasági, gazdasági jogi és M&A szakjogi csoportunkat, Ritter Eszter érkezésével pedig jelentősen erősödik versenyjogi specializációnk. Majdnem pontosan 7 éve, hogy Irodánk kivált a Clifford Chance nemzetközi hálózatából. Ez alatt az idő alatt folyamatosan bővítettük nemzetközi ügyfélkörünket, és az egyik vezető, független, a hazánkban befektető vállalatokat kiszolgáló ügyvédi irodává nőttük ki magunkat Magyarországon, és mára számos élvonalbeli nemzetközi ügyvédi iroda első számú független referáló partnerévé is váltunk. Irodánk az elmúlt két évben erősen fókuszált a bővülésre, amely stratégiánk kiemelt eleme Ádám és Eszter csatlakozása. A Kinstellarnál, illetve korábban a Freshfieldsnél és a Linklatersnél elmélyített szaktudásuknak és tapasztalatuknak köszönhetően hozzánk hasonlóan látják a világot, és hasonló érzékenységgel bírnak a túlnyomórészt nemzetközi ügyfélkörünk igényei iránt. Ádám és Eszter érkezése egyben német nyelvű kapacitásainkat is jelentősen erősíti. Ez a fontos fejlemény összecseng az angol szakképesítéssel rendelkező szenior banki és pénzügyi jogász John Fenemore érkezésével, aki a Clifford Chance londoni irodájából csatlakozik hozzánk mint partner.”

  Richard Lock, az LKT társasági jogi/M&A szakjogi csoportját vezető partner:

  „Az új csapat érkezése jelentős mérföldkő a társasági jogi/M&A csoportunk és az egész Iroda életében. Ádám és Eszter praxisa tökéletesen kiegészíti a miénket, remek összhangot alkotva. Ádám hosszú évek alatt elmélyített, kapcsolati alapú tanácsadással segíti számos ügyfelét a társasági jog és a versenyjog különböző területein, mely remekül kiegészíti kapacitásainkat e téren. Szintén nagyon örülök egyik vezető ügyvédünk, Sólyom Iván partneri kinevezésének, aki csapatunk egyik legrégebb óta velünk dolgozó tagja; a kinevezés méltó elismerése eddigi eredményes munkájának és Irodánkban betöltött fontos szerepének mind az M&A tranzakciók, mind a versenyjogi ügyek terén.”

  Szerkesztőknek

  A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Irodáról

  A Lakatos, Köves és Társai (LKT) egy túlnyomórészt nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező, budapesti székhelyű ügyvédi iroda, amely 9 partnerrel és 34 ügyvéddel működik. Az Iroda teljes körű jogi szolgáltatást nyújt olyan innovatív megoldásokkal és élvonalbeli know-how-val, amelyek maximálisan kielégítik az üzleti szféra igényeit.

  Az Iroda sok éven keresztül a Clifford Chance nemzetközi ügyvédi hálózat budapesti tagjaként működött, majd 2009-ben függetlenné vált. Az LKT piacvezető ügyvédi irodának számít számos területen, ide értve a banki, pénzügyi és finanszírozási jogot, a társaság jogot és M&A-t, az ingatlanjogot, a pereskedést és vitarendezést, a TMT-t és az adójogot. Az Iroda kiterjedt nemzetközi referálói kapcsolatokat épített ki számos vezető ügyvédi irodával világszerte.

  Az LKT társasági jogi és M&A praxisa az 1990-es évek során számos privatizációs tranzakcióban részt vett, s azóta töretlen elismertségnek örvend. Az Iroda ezt követően részt vett néhány nagyobb tőzsdén jegyzett társaság felvásárlásában, illetve a magánkézben lévő vállalatok egyre nagyobb aktivitást mutató felvásárlásaiban, ide értve a magántőke bevonásával megvalósuló ügyleteket. A praxis az utóbbi időben segített egyes multinacionális vállalatokat Magyarországról való kivonulásuk során, valamint az újonnan érkező befektetőket a hazai jogi környezetben való eligazodásban. Az Iroda általános kereskedelmi és a szabályozói környezettel kapcsolatos feladatok széles körével is foglalkozik, amelyek magukban foglalják egyebek mellett a versenyjogot, a munkajogot és az adatvédelmet is.

  Az LKT hosszú múltra visszatekintő banki, pénzügyi és finanszírozási jogi praxisa innovatív megoldásokat és tanácsadást biztosít mind a hitelezők és a hitelfelvevők, valamint az egyéb piaci szereplők számára a finanszírozási szektorban. A csoport fontos szerepet játszott a magyarországi konzorciális hitelek piacának fejlesztésében és az infrastrukturális projektek finanszírozásában. A kiemelt területek közé tartozik jelenleg a fizetésképtelenséghez és az újrastrukturáláshoz kapcsolódó tanácsadás az ingatlanszektorban és más szektorokban, tanácsadás a bankokra vonatkozó szabályozás területén, és folyamatosan fejlődik az eszközök (különösen a repülőgépek) finanszírozásának praxisa is.

  Az ingatlanjogi csoport jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. A mára piacvezetővé vált, a szektor legtöbb jelentős tranzakciójában részt vevő csoportot Ungár Attila partner vezeti.

  Az LKT a magyarországi piacon egyedülálló módon egy kifejezetten japán ügyfelekre szakosodott praxissal is rendelkezik, amely hosszú ideje végez jogi tanácsadást japán befektetők számára, amelyet egy japánul folyékonyan beszélő, magyar és japán jogi diplomával egyaránt rendelkező ügyvéd vezet. Emellett az LKT olasz és német ügyfelekre szakosodott referensekkel is rendelkezik.

  Az Iroda közelmúltbeli fontos megbízásai között találhatjuk a Citibank képviseletét magyarországi lakossági üzletágának eladása során, valamint a következő tranzakciókat; tanácsadás az első magyarországi nagy értékű ingatlanfinanszírozási NPL tranzakció során; tanácsadás az EdF számára a Budapesti Erőmű EP Energy-nek való eladásával kapcsolatban; tanácsadás a Bayerische Landesbank számára magyarországi leányvállalatának a Magyar Állam részére történő eladása során; tanácsadás az ásványvíz-forgalmazással foglalkozó cseh cég, a Karlovarske számára három magyarországi felvásárlási ügylettel kapcsolatban; tanácsadás a Rosatom számára a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban; és magyarországi és régióbeli luxushotelek vásárlásával kapcsolatos tanácsadás a dubai székhelyű Al Habtoor Csoport számára.

  Máttyus Ádám, Ritter Eszter és Sólyom Iván elismert jogászok a piacon:

  „Máttyus Ádám az M&A ügyek valamennyi területén tapasztalt szakember, aki emellett versenyjogi, privatizációs és a tranzakciókhoz kapcsolódó perjogi tudással és tapasztalattal is rendelkezik. Az ügyfelek véleménye szerint "kiegyensúlyozott, elérhető és üzleti szellemben gondolkodik. Képes különbséget tenni az alapos jogi körüljárást megkívánó és a praktikusan megoldható ügyek között, amellyel időt és költségeket is megtakarít az ügyfeleinek." (Chambers)

  „Az ügyfelek szerint Máttyus Ádám fontos versenyjogi szakértő, aki jelentős tapasztalattal rendelkezik a magyar hatóságokkal szembeni versenyjogi perek területén. Nemrégiben a Raiffeisen Bank képviseletét látta el a Gazdasági Versenyhivatal két kiemelt fontosságú kartellügyben indított eljárása során.” (Chambers)

  „Ritter Eszter a kartellek, a fúziókontroll és a gazdasági erőfölénnyel való visszaéléssel kapcsolatos ügyek szakértője. Forrásaink elismerő véleménye szerint: "Kimeríthetetlen energiával rendelkezik és minden lehetséges problémát gyökerestül old meg. Nagyon komoly uniós versenyjogi tapasztalattal rendelkezik." Ő vezette azt a csoportot, amely ellátta a Denka and Mitsui képviseletét a DuPont neoprén vállalkozásának felvásárlása során lefolytatott összefonódás-ellenőrzési és bejelentési eljárásban.” (Chambers)

  „Sólyom Ivánt a Legal 500 gazdasági, társasági jogi, tranzakciós, valamint versenyjogi és szellemi tulajdonnal kapcsolatos ügyekben ajánlja és alapos szaktudású és éles eszű szakemberként írja le. Ügyfelei szerint elismerést érdemel a magyar versenypiacon és az M&A ügyletek területén is elismert jelentős tapasztalattal rendelkező szakember.” (Chambers)

  Kapcsolat

  Lakatos Péter, Irodavezető partner
  T: +36 1 429 1300
  E: peter.lakatos@lakatoskoves.hu

  Richard Lock, Partner
  T: +36 1 429 1300
  E: richard.lock@lakatoskoves.hu

  Máttyus Ádám, Partner
  T: +36 1 429 1300
  E: adam.mattyus@lakatoskoves.hu

Vissza