Hírek

"Az iroda jó iparági/piaci kapcsolatokkal rendelkezik" IFLR1000
 • A BKF eladásában adott jogi tanácsokat az LKT

  A legnagyobb, hétezer tanulóval rendelkező magyar magánfőiskolát egy Varsóban székelő, kínai befektetők által támogatott alap vette meg.

  “A folyamatos növekedés után a BKF elérte azt a szintet, ahol a további dinamikus növedés jelentős tőkét igényel, amelyhez a CEE Fundban kiváló partnerre leltünk”, mondta Herbst Árpád, az iskola alapítója.

  A főiskola kommunikációt oktat jövendőbeli diplomásoknak, egyetemi végzettséggel rendelkezőknek és posztgraduális tanulmányokat folytatóknak. Az iskola 25 országban 70 intézménnyel tart fent hivatalos kapcsolatot, köztük amerikai, angol és kínai iskolákkal.

  A CEE Alap jelentős növekedésre lát lehetőséget. "Meggyőződésünk, hogy a budapesti székhellyel a felsőoktatás regionális piacvezető cégét építhetjük fel, amellyel tovább növeljük a cég üzleti értékét is", mondta Szalai Tamás, a CEE partnere. "Nem csak tőkét biztosítunk, hanem újabb lehetőségek nyílnak további regionális felvásárlásokra, s a BKF institúcionalizálására is."

  Forrás: bkf.huForrás: bkf.hu

  A CEE Equity Partners 500 millió dollárnyi befektetést menedzsel. Alapítója a kínai Eximbank, tulajdonosai között tudhatja a magyar Eximbankot is. 20 és 75 millió dollár közötti összegeket fektet be 3 és 7 év közötti időszakra Közép- és Kelet-Európában, a Balkánon és a balti államokban. Infrastrukturális, szolgáltatási, speciális gyártó és ipari szolgáltató cégekbe száll be tulajdonosként. 2014-ben három ügyletet fejezett be.

  Az LKT részéről a céget irányító Lakatos Péter partner és Sólyom Iván counsel látták el jogi tanácsokkal az eladó BKF-et. "Örömmel dolgoztunk ezen az izgalmas ügyön. A tranzakció rávilágít arra, hogy Budapest regionális tudásközpont, befektetési célpont és időközben egyre növekvő értékű kínai befektetések helyszíne is."

Vissza