Felelősek vagyunk - CSR

"Az angol jogi jártasságuk mellett kétségtelenül professzionálisak a magyar jogban is " IFLR 1000 (2012)

Pro bono

A civil szervezetek életünk fontos részei. Társadalmilag fontos célokat támogatnak, párbeszédet kezdeményeznek, ezáltal élhetőbbé, kiegyensúlyozottabbá  téve a társadalmat. Mint jogi szakértők a jog jobb megértésével és megfelelő alkalmazásával támogatjuk a civil szervezeteket a társadalmi igazságosság elősegítésében. Jogászaink tudásuk legjavát adva szolgálják ezt a célt.

Nemrégiben kezdtük meg pro bono jogi segítség nyújtását a budapesti székhelyű nemzetközi emberi jogi szervezet, a Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) számára. Szakértőink jogi- és peres ügyekben segítik az MDAC-t abban, hogy az értelmi és pszicho-szociálisan sérült gyermekek és felnőttek egyenjogúságát és társadalmi elfogadottságát erősítse.

A Magyar Zeneművészeti Alapítvánnyal valő együttműködésünk részeként díjmentesen nyújtunk jogi szolgáltatást, irodát és infrastruktúrát az Alapítvány számára. Szintén díjmentes jogi szolgáltatással támogatja irodánk az Egyszervolt a Magyar Gyermekkultúráért Alapítványt. Az Alapítvány működteti a Mesetv-t, melyen óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló rajzfilmek és filmek érhetőek el ingyenesen. Az Alapítvány honlapján, és kifejezetten a Mesetv-n elérhető tartalmak szerzői jogi kérdései tekintetében kérte irodánk állásfoglalását.

Az oktatás és figyelemfelhívás jegyében, a Humusz Egyesület kampányokat szervez, oktató filmeket mutat be és tréningeket tart tanárok számára, ezáltal segítve a környezetvédelem ügyét és a hulladék-megelőzés fontosságát. Irodánk pro bono támogatja a szervezetet szerzői jogi és személyiségi jogi kérdésekben a felhasznált oktatási anyagok nyilvános bemutatásával kapcsolatosan.

Vissza